Zonnepanelen, nog steeds een uitstekende investering!

Bij Zonnepanelen Sollie koopt u niet enkel een PV-installatie, maar ook service en garantie staan bij ons hoog in het vaandel. Wij berekenen aan de hand van uw ligging, oriëntatie, elctriciteitsprijzen, distributieprijzen, prosumententarief, etc... uw rendement en terugverdientijd. Onze opgegeven terugverdientijd en rendementen voor uw pv installatie kloppen en berekende rendementen van uw PV-installatie zijn meermaals in de praktijk bewezen. Onze installateurs zorgen tevens voor een perfecte afwerking en zorgen ervoor dat de kabels, etc zo veel mogelijk weggewerkt worden.
Zonnepanelen zijn nog steeds een uitstekende investering. Technologische vooruitgang en de wereldwijde prijsdaling van de PV-panelen wordt het investeren in zonneenergie elk jaar interessanter.

Energielening

Wilt U aan uw woning werken uitvoeren om energie te besparen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen ? Dan kan u deze werken misschien financieren met een energielening van de Vlaamse overheid. Deze energielening wordt uitgekeerd via de "energiehuizen". Elk energiehuis beslist zelf of zij een energielening uitkeren of niet.

Dit onder bepaalde voorwaarden. die U ook terugvind op de site van de Vlaamse overheid.

 • U kan maximaal 10.000,- euro lenen.
 • De intrest bedraagd maximaal 2%
 • De lening moet op 5 jaar terugbetaald worden.
 • Voor sommige doelgroepen bedraagt de intrest 0%
Evolutie Elektriciteitsprijzen

Hoe geschikt is uw dak voor zonnepanelen?

Hoeveel kost een PV-installatie? Wat is de terugverdientijd? Op al deze vragen én meer heeft de zonnekaart het antwoord klaar. Heel veel eigenaars met een zonnig dak beseffen niet welke kansen ze laten liggen. De zonnekaart opgemaakt door het Vlaams Energieagentschap (VEA) brengt daar verandering in.

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: Iedereen kan nu met eigen ogen vaststellen dat de meeste daken geschikt zijn en dat zonne-energie winstgevend en niet duur is. Met de zonnekaart willen we zoveel mogelijk mensen, bedrijven, verenigingen, scholen, overheden,… overtuigen om mee te investeren.

Zonne-energie omvormers

Solar Inverters sma

SMA

Omvormers zijn het hart van iedere zonne-energie installatie! SMA biedt omvormers voor alle types zonnepanelen aangesloten op de installatie in uw woning, maar ook voor commerciële toepassingen in bedrijven. Dit voor de klassieke netverbonden systemen, maar ook voor onafhankelijke eilandnetten op afgelegen plaatsen.

U verbruikt weinig of net mega veel?
Geen nood. Het SMA aanbod is uitgebreid en haalt moeiteloos megawattbereik waar nodig.

LEES MEER

Ook voor het vervangen van defecte omvormers van bestaande installaties kan U bij Zonnepanelen Sollie terecht!

SolarEdge

SolarEdge maximaliseert PV-opbrengst. Het voorkomt dat uw installatie uitvalt als er zich schaduw voordoet op uw panelen, of er een paneel defect is.

Bovendien geeft SolarEdge 12 jaar garantie!

LEES MEER

Solar Inverters sma

AREI-keuring

De AREI-keuring moet worden uitgevoerd voor een PV-installatie in gebruik wordt genomen. AREI staat voor Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties. Met deze keuring wordt onderzocht of het veilig is om de zonnepanelen op te starten.

Het AREI-keuringsverslag wordt opgesteld door een erkende keurder. Zoals bepaald door de FOD Economie (zie nota 72 en nota 72bis) bevat een volledig verslag minstens:

 • de datum van de keuring
 • het aantal, type, serienummer en maximaal AC-vermogen van de omvormer(s)
 • Het aantal en het piekvermogen van de zonnepanelen
 • de meterstand op het moment van de keuring

Een volledige AREI-keuring is erg belangrijk! Ze bepaalt de datum van indienstname. Als een verslag onvolledig is, zal de netbeheerder dit niet aanvaarden. De installatie moet dan opnieuw gekeurd worden.

Nog niet overtuigd? Wij geven vrijblijvend advies of offerte!


Vraag jouw offerte

Monitoring

Solar Inverters sma

SMA Sunny Portal, Handig en toekomstbestendig!

Door gebruik te maken van SMA Sunny Portal app blijven eigenaars en installateurs van zonnestroominstallaties altijd op de hoogte. Bovendien kunnen ook na plaatsing oplossingen voor intelligent energiebeheer,  opslag-, en optimalisatie toegevoegd worden.

 • Toekomstbestendige communicatie via Ethernet en WLAN
 • Automatische omvormer updates
 • Keuze tussen lokale en online monitoring via Sunny Portal en Sunny Places

google play banner  appstore nl

SolarEdge monitoring portal.

Het web-gebaseerde monitoring platform van SolarEdge biedt verbeterde PV-performance monitoring en opbrengstgarantie dankzij onmiddellijke foutdetectie en alarmmeldingen op paneel-, string- en systeemniveau.
Er is geen hardware of bekabeling nodig om gegevens van de power optimizers over te brengen naar de omvormer: de monitoring sensoren en zenders zijn in de SolarEdge power optimizer en omvormer geïntegreerd en de meetgegevens worden over de reguliere lijnen verzonden. Bekijk uw opbrengsten via het SolarEdge monitoring portal.

google play banner   appstore nl

Bekijk hieronder een demo video

Digitale meters en zonnepanelen? Dit moet je weten!

Zijn je zonnepanelen geïnstalleerd voor 1 juli 2019?

Had je al zonnepanelen voor 1 juli 2019? Dan komen we voor 31 december 2022 bij je langs om je energiemeters te vervangen. Uiteraard krijg je vooraf van ons een persoonlijk bericht.

 • Krijg je vandaag groenestroomcertificaten? Dan blijft dat ook na de plaatsing van een digitale meter zo. Daar wijzigt niets aan.
 • Ook de digitale elektriciteitsmeter kan terugdraaien, maar dat gebeurt op een slimme manier: wat je hebt verbruikt (af te lezen op de afnameregisters) wordt gewoon verminderd met wat je hebt geïnjecteerd (af te lezen op de injectieregisters).
  Als we je oude mechanische meter vervangen door een digitale meter, dan blijft het systeem van de terugdraaiende teller automatisch behouden.
 • Elke Vlaamse prosument kan maximaal 15 jaar gebruikmaken van het principe van de ‘terugdraaiende teller’. Die periode loopt vanaf de datum waarop je installatie werd in dienst genomen (datum op het keuringsattest). Deed je nadien nog een uitbreiding van je installatie, dan komt die niet in aanmerking. Met het principe van de terugdraaiende teller betaal je altijd het prosumententarief. Dat wordt forfaitair berekend op basis van het vermogen van je omvormer.
 • Zijn de 15 jaar voorbij? Dan krijg je een digitale elektriciteitsmeter en kom je vanaf 1 januari 2021 automatisch terecht in het nieuwe nettariefsysteem. In plaats van het prosumententarief betaal je dan distributiekosten op basis van je werkelijke afname van het elektriciteitsnet. Als je dus vooral verbruikt als de zon schijnt, dan is dit voordelig. Dit voordeel bereken je via de simulator van de VREG.
 • Vanaf 1 juli 2019 kunnen prosumenten met een digitale meter ook zelf kiezen om over te stappen naar het nieuwe nettariefsysteem. Let wel: als je kiest voor het nieuwe systeem, dan kun je nadien niet meer terug naar het prosumententarief.
 • Meer info over een overstap naar het nieuwe nettarief voor prosumenten

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte

Ik wil een offerte voor

Jouw gegevens
Je huidige installatie
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Loading