Zonnepanelen voor uw bedrijf?
Een slimme investering!

Wat is de meest interessante investering voor uw bedrijf anno 2024? Zonnepanelen, zo blijkt!

Niet alleen omdat je bedrijf er veel elektriciteitskosten mee uitspaart, maar ook vanwege de groenestroomcertificaten, de verhoogde investeringsaftrek én de beduidende waardeverhoging van je bedrijfspand!

En, last but not least: de prijzen van zonnepanelen staan op dit moment lager dan ooit!

Neem contact op voor gratis analyse of advies

5 goede redenen om in zonnepanelen te investeren op uw bedrijfsdak.

1

Het is een slimme investering

Zonnepanelen installeren is geen kost maar een investering want met het bedrag dat bespaard wordt op de stijgende energieprijzen wordt de installatie op 5 tot 8 jaar terugverdiend.

2

Een rendabele investering voor je KMO

Door de dalende investeringskost en de hogere efficiëntie van panelen door de technologische vooruitgang heeft u de garantie van een rendabel project.

De waarde van KMO-gebouwen met een bedrijfsdak waarop zonnepanelen liggen is beduidend hoger dan voor gebouwen zonder zonne-installatie. Potentiële kopers zijn dus duidelijk bereid om een meerprijs te betalen voor een gebouw dat reeds energie-efficiënt is.

3

Je wekt zelf groene energie op

In tegenstelling tot fossiele brandstoffen is de zon een onuitputtelijke energiebron. Bovendien zijn zonnepanelen al voor 90% recycleerbaar. Door over te schakelen op zonne-energie, werk je dus actief mee aan een duurzame wereld met minder C02 -uitstoot en (kern)afval.

4

Je bent minder afhankelijk van de energieprijzen

Vanaf het moment dat er panelen op uw bedrijfsdak liggen ligt de prijs van uw elektriciteit als het ware vast voor de komende 25 jaar. Een sterk concurrentieel voordeel in de competitieve markt van 2024.

5

Je hebt recht op groenestroomcertificaten en een verhoogde investeringsaftrek

Gedurende een periode van 10 jaar na plaatsing heeft u als KMO recht op groenestroomcertificaten. Deze certificaten hebben uiteraard een grote invloed op de rentabiliteit van uw investering.
Om nieuwe investeringen aan te moedigen werd de eenmalige investeringsaftrek van 8% verhoogd tot 20% voor nieuwe investeringen uitgevoerd vanaf 1 januari 2018 tot 31 december 2019. Dit tarief geldt zowel voor kleine vennootschappen als voor eenmanszaken en vrije beroepen.

Zonder burgerparticipatie:

  • Voor een installatie tussen 10 en 40 kW heb je gedurende 10 jaar volgende GSC’s: € 45,7 per 1.000 kWh of omgerekend € 93 per 2.188 kWh
  • Voor een installatie tussen 40 en 250 kW heb je gedurende 10 jaar volgende GSC’s: € 72,8 per 1.000 kWh of omgerekend € 93 per 1.373 kWh
  • Voor een installatie tussen 250 en 750 kW heb je gedurende 10 jaar volgende GSC’s: € 69,3 per 1.000 kWh of omgerekend € 93 per 1.443 kWh

Bron: https://www.energiesparen.be/zonnepanelen-met-een-startdatum-vanaf-1-januari-2019

Hoe verloopt het plaatsen van zonnepanelen op mijn bedrijfsdak?

In tegenstelling tot het plaatsen van zonnepanelen op een particuliere woning, moet er bij het plaatsen op een bedrijfsdak een specifieke procedure doorlopen worden:

1

Opmaken van een offerte

Tijdens een eerste afspraak worden uw wensen en plannen besproken. Hierbij komen de verbruikscijfers, het beschikbaar budget, de gewenste rentabiliteit en de technische mogelijkheden uitgebreid aan bod. Op basis van dit gesprek wordt een offerte opgesteld die de basis vormt voor de verdere samenwerking.

2

Fluvius netstudie dossier

Elke geplande installatie waarvan het totaal vermogen van de omvormer(s) hoger is dan 10 kW is onderhevig aan een voorafgaande netstudie door Fluvius -(EANDIS/Infrax). Pas na goedkeuring van het dossier kunnen wij de plaatsing uitvoeren.

3

Verplichte stabiliteitsstudie

Het dak van uw bedrijf moet uiteraard het extra gewicht van de zonnepanelen en het bevestigingsmateriaal kunnen dragen. Daarom wordt er voor de plaatsing een stabiliteitsstudie uitgevoerd.

4

Plaatsen en aansluiten van de installatie

De plaatsing wordt uitgevoerd door een ervaren team van RESCert gecertifieerde installateurs. Buiten de panelen en de omvormer(s) wordt er ook een ontkoppelkast geplaatst indien dit door Fluvius wordt voorgeschreven.

5

Gebruik maken van de eigen stroom

Na plaatsing en keuring van de volledige installatie kan u uw jaarlijkse energierubriek beter budgetteren met een hoger rendement over een termijn van 25 jaar.

Laat de zon uw factuur mee betalen

Welke zonnepanelen passen het best op uw bedrijfsdak? Bij het adviseren van zonnepanelen, het meest zichtbare onderdeel van uw installatie, houden wij rekening me volgende drie criteria:

1

De kwaliteit van de panelen

Het spreekt voor zich dat panelen die 25 jaar in zon,w weer en wind op uw ak liggen aan de hoogste kxaliteitsnormen dienen te voldoen. Om die reden adviseren wij om kwaliteitspanelen van Panasonic, LG, AU Optronics (BeNQ) of S-Energy te plaatsen.

2

De fabriekswaarborg op de panelen

Omwille van de gewaarborgde financiële rentabiliteit en uw gemoedsrust op lange termijn kiezen wij resoluut voor panelen met 15 tot 25 jaar fabriekswaarborg.

3

De rentabiliteit van de producent

Samen met de kwaliteit kijken wij ook naar de financiële gezondheid van de producenten op lange termijn, dit met het oog op het nakomen van de garantieverplichtingen over een periode van gemiddeld 25 jaar. Wij kiezen daarom resoluut voor fabrikanten ie deel uitmaken vanfinancieel duurzame multinationals, zoals Panasonic, LG, AU Optronics (BenQ) of S-Energy.

Zonnepanelen Sollie is een gecertifieerd installateur

Meer weten, een gratis dakanalyse laten uitvoeren of vrijblijvende offerte vragen?

We hebben sinds 2007 al meer dan 1550 zonnepaneleninstallaties met succes gerealiseerd. Zonnepanelen Sollie is in het bezit van het RESCert certificaat van bekwaamheid en is SolarEdge Certified Installer.

We adviseren u met plezier in verband met de mogelijkheden en rendement van uw zonnepanelenproject.

Contacteer ons vrijblijvend voor een offerte

Ik wil een offerte voor

Jouw gegevens
Je huidige installatie
Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.
Loading